Hoppa till sidans innehåll

Rapport från föreningsträffar

04 OKT 2022 09:41
Tillsammans med RF-SISU/Halland har tre föreningsträffar genomförts på temat att rekrytera, behålla och utveckla ledare och aktiva inför framtidens skyttesport
  • Skapad: 04 OKT 2022 09:41

Totalt deltog 42 ledare representerande 16 halländska föreningar för att ta del av informationer, statistik, inspireras och samverka. Träffarna genomfördes på tre olika platser i Halland för att möjliggöra minskat resande och förenkla deltagandet.

RF-SISU i Halmstad, Morups Skytteförening (Falkenberg) och Fjärås Sportskyttar (Kungsbacka) stod som värdar var sina kvällar.

Träffarna genomfördes på ett ”modernt” och anpassat sätt. Kvällarna leddes av Mats Glemne och PG Fahlström, Linnéuniversitet Växjö, som på distans, via digitalt möte, på ett inspirerande och föredömligt sätt guidade deltagarna genom kvällarna.

Med saklig information, statistisk, och bakgrund informerades om skytteportens positionering inom idrottssverige. Tillsammans med resultat från forskningsstudier och olika undersökningars resultat presenterades och diskuterades, bl a:

  • orsak till att ungdomar slutar
  • vad gör att man stannar kvar inom idrotten
  • framgångsfaktorer för att behålla
  • hur uppmuntra ledare
  • självbestämmandeteorin
  • m m

Med stort engagemang diskuterades, utifrån ett antal frågeställningar, mellan deltagarna.Dels hur det fungerar i föreningarna idag, samt dels hur det skulle kunna förändras.

”Detta var en mycket givande kväll!””Mycket bra sätt att genomföra träffar – inte enbart negativa effekter efter pandemin.”Var några kommentarer efter kvällarna.

Förhoppningsvis har dessa kvällar inspirerat och engagerat föreningarna i Halland att på ett mer strukturerat sätt se över sina aktiviteter avseende rekrytering för att behålla aktiva och ledare.

I samarbete med RF-SISU/Halland kommer både förbund och, förhoppningsvis även föreningarna, bidra till att utveckla skyttesporten i Halland.

Skribent: Henrik Johnsson
E-post: This is a mailto link
Svenska Skyttesportförbundet
Box 11016
SE-100 61 Stockholm
Sweden
Telefon: +46-8-699 63 70
E-mail This is a mailto link

----------------------------------

Gevärssektionen

Lerduvesektionen

Pistolsektionen

Viltmålssektionen

TRÄNINGSDAGBOKEN


SAMARBETSPARTNERS

 
 
WEBBSHOP
Bingolotto_Svenska Skyttesportförbundet

TÄVLINGARPostadress:
Hallands Skyttesportförbund
Henrik Johnsson, Gotthards Väg 5
439 52 Åsa

Kontakt:
Tel: 0340656446
E-post: This is a mailto link